0Tuotteet

Sinulla ei ole kohteita ostoskorissasi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Sukupuolitaudit

Sukupuolitaudit (STD; sexually transmitted disease, STI; sexually transmitted infections) ovat tauteja jotka tarttuvat seksin kautta. Seksi ei tarkoita ainoastaan yhdyntää vaan myös oraaliseksiä.

Sukupuolitaudit voivat tarttua sukupuolielinten, suun tai anaalin kautta. Vähentääksesi tartuntariskiä pitää sinun käyttää kondomia tai femidomia yhdynnässä ja suuseksilappuja oraaliseksissä. Jos olet harrastanut suojaamatontaseksiä uuden partnerin kanssa, on suotavaa ottaa yhteyttä lääkäriin ja käydä testeissä. Jotkin taudit voivat olla oireettomia tai oireet voivat ilmetä vasta pari kuukauden päästä, riippuen mistä sukupuolitaudista on kyse.

Yleisin sukupuolitauti suomessa on klamydia. Vuonna 2012 todettiin 13 663 klamydiatapausta Suomessa. (lähde: www.yths.fi/sv/halsokunskap_och_forskning/halsodatabanken/147/klamydia)
MUISTA: Kondomit, femidomit ja suuseksilaput ovat AINOAT ehkäisyvälineet jotka suojaavat epätoivotulta raskaudelta ja sukupuolitaudeilta.


Miten toimin?

Asuinpaikkakunnasta ja iästä riippuen voi testaaminen tapahtua eri tavoilla. Aloita ottamalla yhteyttä terveyskeskukseen, sairaalaan tai nuorisovastaanottoon. Sieltä saat lisää opastusta miten toimia.


Miten se tapahtuu?


Prosessi saattaa näyttää erilaiselta riippuen missä testautat itsesi, mitä sukupuolitautia testataan sekä minkä tyyppistä seksiä olet harrastanut. On tärkeätä olla rehellinen testaajan kanssa, jotta sinut testataan oikein ja saat sairaudella sopivaa hoitoa.
Testaaminen on nopeaa ja kivutonta ja kestää yleensä vain pari minuuttia.
Milloin saan koetulokset?

Normaalisti saat vastaukset viikon sisällä sukupuolitautien testaamisesta. Tämä kuitenkin riippuu siitä missä olet testannut itsesi.